Столтенберг знову застеріг росію від використання хімзброї в Україні

Столтенберг знову застеріг росію від використання хімзброї в Україні

Укрінформ
Якщо росія наважиться застосувати хімічну зброю в Україні, це істотно змінить саму природу конфлікту в Україні, адже стане кричущим порушенням міжнародних правил та може призвести до ураження території країн-членів НАТО.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком саміту НАТО заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будь-яке використання хімічної зброї могло б фундаментально змінити природу цього конфлікту. Це стане кричущим порушенням міжнародного законодавства та матиме далекосяжні та важкі наслідки. Це загрожує зараженням та поширенням цих хімічних речовин на ширший регіон. Це могло б стати катастрофою для людей в Україні та призвести до поширення хімічних речовин на територію НАТО. Я не буду навколо цього спекулювати, але НАТО завжди готове оборонити, захистити та реагувати на атаки будь-якого типу проти своїх союзників», - сказав Столтенберг.

Він зауважив, що атаки на цивільне населення та цивільну інфраструктуру, які сьогодні масовано здійснюють російські сили, є очевидним порушенням гуманітарних законів. У цьому контексті він привітав початок розслідування з боку Міжнародного кримінального суду, який повинен надати правову оцінку таким діям країни-агресора.

24 лютого росія розпочала неспровоковану військову агресію проти України, яка зустріла запеклий спротив від Збройних сил та від усього народу країни.

У Брюсселі 24 березня відбудуться відразу три зустрічі на вищому рівні - в НАТО, в ЄС та в форматі «G7», які будуть присвячені реагуванню та кризу, що була спровокована війною путіна проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-