У НАТО усвідомлюють, що загнаний у глухий кут путін стає небезпечнішим – Клімкін

У НАТО усвідомлюють, що загнаний у глухий кут путін стає небезпечнішим – Клімкін

Укрінформ
У НАТО усвідомлюють, що загнаний у глухий кут путін стає більш небезпечним, тому готують для України спеціальну допомогу в разі застосування зброї масового знищення.

Таку думку висловив в ефірі національного телемарафону ексміністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат зазначив, що у розмовах з партнерами України на Заході та Сході неодноразово чув слова захоплення незламністю нашої країни і думку про те, що «росія почала сипатися».

«Путін, який все більше розуміє, що він загнаний у глухий кут, стає більш небезпечним і починає думати про застосування зброї масового знищення…Тому генсек НАТО вчора спеціально сказав: «Ми будемо надавати Україні спеціальну допомогу, будемо обмінюватися інформацією і надавати обладнання, яке допоможе Україні захиститися від застосування зброї масового знищення. Насамперед мається на увазі хімічна і біологічна зброя», - сказав Клімкін.

Він додав, що з путінським режимом треба бути готовими до будь-яких сценаріїв, і зауважив, що «це може бути й пряма загроза застосування тактичної ядерної зброї як у нас, так і до країн НАТО».

Як повідомлялося, заступник посла Росії в ООН Дмитрій Полянський заявив, що Росія зберігає за собою право використовувати ядерну зброю, якщо країну «спровокує» НАТО.

Лідери НАТО зустрінуться в Брюсселі 24 березня на позачерговому саміті, щоб обговорити вторгнення Росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-