Франція має відігравати провідну роль у створенні нової системи безпеки – Зеленський

Укрінформ
Україна та світ вже мають думати про те, як житимуть після цієї війни, адже потрібні гарантії безпеки, які зроблять надалі війни неможливими.

Про це він сказав під час виступу перед парламентом Франції, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми з вами повинні думати про майбутнє, думати про те, як ми будемо жити після цієї війни. Потрібні гарантії. Сильні. Гарантії того, що безпека буде непохитною, а війни не буде, і в цілому війни будуть неможливими. Ми створимо таку систему гарантій, нову систему безпеки, у якій Франція, я вірю, матиме провідну роль», - сказав Зеленський.

На його переконання, має бути така безпека, аби люди проживали своє повне життя, і щоб люди прощалися з тими, хто відійшов, не під бомбами, не у війні, а коли прийде час. «Тільки мир та тільки у гідності, тому що пройти треба так, щоб тебе поважати, щоб тебе пам’ятали і щоб з тобою прощалися так, як увесь світ бачив, як Франція прощалася з великим Бельмондо», - сказав Президент.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-