НАТО має стати на захист українців, інакше доведеться захищати себе – Клімкін

НАТО має стати на захист українців, інакше доведеться захищати себе – Клімкін

Укрінформ
Відсутність дій НАТО заохочуватиме путіна іти далі, тому на спеціальному саміті 24 березня Альянс має чітко виступити на захист України.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив у Фейсбуці ексміністр закордонних справ Павло Клімкін.

Дипломат вважає, що на завтрашньому саміті НАТО колективний Захід має зробити наступний крок щодо росії і сказати, що, крім зобов’язань захищати своїх членів, в Альянсу є політичне та моральне зобов’язання захищати людей.

«Сьогодні потрібно стати на захист українців, інакше завтра прийдеться захищати себе», - зазначив Клімкін.

У цьому контексті він нагадав, що хвиля закликів нападати на Польщу на російському телебаченні «вже зашкалює».

«НАТО має припинити ховатися за загальними фразами про небажання увійти в прямий конфлікт з путінським режимом. Альянс має чітко сказати, що буде допомагати українцям будь-якою необхідною зброєю - зараз, а не завтра. І готовий на встановлення гуманітарних зон безпеки і гуманітарних коридорів, оскільки це про життя. А будь-яка спроба застосувати зброю масового знищення в свою чергу знищить Росію. Для НАТО це момент істини», - вважає ексміністр.

Він нагадав, що коли режим Мілошевича в Сербії почав етнічні чистки, то Альянс знайшов політичну волю для втручання та захисту людей.

«Путін розуміє тільки силу, і відсутність дій НАТО зараз заохочуватиме його йти далі. Це як 1939 рік: або зупинити російську диктатуру сьогодні, або мати повномасштабну світову завтра. Українці показали, що не бояться Путіна, тепер черга за НАТО», - акцентував Клімкін.

Як повідомлялося, лідери НАТО зустрінуться в Брюсселі 24 березня на позачерговому саміті, щоб обговорити вторгнення Росії в Україну,

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-