Україна очікує, що Китай виступить одним з гарантів безпеки - Єрмак

Україна очікує, що Китай виступить одним з гарантів безпеки - Єрмак

Укрінформ
Україна розраховує на активну участь Китаю у формуванні нової системи безпеки, найближчим часом має відбутися розмова лідерів двох країн.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час відеозустрічі в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House (Велика Британія), повідомляє Укрінформ.

«Ми очікуємо, по-перше, що найближчим часом має відбутися розмова лідера Китайської Народної Республіки і Президента України, а також що Китай візьме дуже активну участь у формуванні системи безпеки для України і виступить одним із гарантів цієї безпеки», - сказав Єрмак.

Він підкреслив, що участь КНР дуже посилила б майбутню систему безпеки.

Очільник ОП зауважив, що Китай є впливовим гравцем на світовій арені й найбільшим торгівельним партнером України.

«Ми бачимо наразі нейтральну позицію Китаю, але ми сподіваємося, що з нашої точки зору, Китай як один зі світових лідерів має сьогодні відігравати більш значну роль в припиненні цієї війни та побудові нової системи безпеки», - наголосив Єрмак.

24 лютого рф розпочала масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-