Формат компромісів з рф буде вирішуватись на всеукраїнському референдумі - Зеленський

Формат компромісів з рф буде вирішуватись на всеукраїнському референдумі - Зеленський

Укрінформ
Формати компромісів на переговорах між Україною та російською федерацією вирішуватимуться на всеукраїнському референдумі. Йдеться про питання гарантій безпеки, а також тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Автономної Республіки Крим.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю українському, британському та чеському мовникам, передає Укрінформ із посиланням на українське Суспільне.

Так, Зеленський вкотре зауважив, що Україну не беруть у НАТО, бо члени Альянсу бояться росію. "Нам треба заспокоїтись, сказати: "окей, інші гарантії безпеки". Є країни НАТО, які хочуть бути гарантами безпеки, які, на жаль, не можуть нам запровадити стовідсоткове членство в Альянсі, але готові робити все те, що повинен був би робити Альянс, якби ми були членами Альянсу. І я вважаю що це нормальний компроміс", — додав він.

За словами Зеленського, у питаннях гарантії безпеки йтиметься про конституційні зміни та зміни чинного українського законодавства.

"Я пояснював усім переговорним групам; коли ви говорите про всі ці зміни, і вони можуть бути історичними, ми нікуди не дінемось, ми прийдемо до референдуму. Народ повинен буде сказати і дати відповідь на ті чи інші формати компромісів. А ось якими вони будуть — це вже питання нашої розмови і розуміння між Україною і росією. Тому у будь-якому випадку я готовий піти на все, якщо моя ця хода буде з нашим народом", — підкреслив глава Української держави.

Як повідомлялося, Зеленський 15 березня заявив, що Україна розуміє, що не є членом НАТО, тому потребує надійних безпекових гарантій і сподівається на співпрацю з партнерами, які готові допомагати у протистоянні військовій агресії з боку російської федерації.

Пізніше радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що Україні має намір завершити війну з російською федерацією утворенням нової міжнародної безпекової коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-