Зеленський – німцям: росіяни пишуть на своїй техніці «на Берлін», бо хочуть піти далі

Зеленський – німцям: росіяни пишуть на своїй техніці «на Берлін», бо хочуть піти далі

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав німців та усіх європейців тиснути на росію, щоб домогтися миру в Україні. Зокрема, необхідно закрити для рф всі європейські порти, не постачати товари, відмовлятися від російських енергоресурсів.

Про це Зеленський сказав у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Німці, ви маєте силу, Європа має силу потужнішу за будь-які ракети, танки - без торгівлі з вами, без ваших компаній і банків у росії не буде грошей на цю війну. Тож хай буде мир і якнайшвидше. І ви це можете, ви маєте захищатись, ніхто не має права знищувати народ і шматувати Європу...Не спонсоруйте військову машину росії - жодного євро для окупантів, закрийте для них всі ваші порти, не постачайте товари, відмовляйтесь від російських енергоресурсів, тисніть, щоб росія пішла з України. Я вірю, що мир можливий, але ви маєте діяти, щоб до миру прийти - кожен в Німеччині, кожен в Європі", - сказав Президент.

Він також наголосив, що Україна - частина Європи і має прагнення бути з Європою, яке виборює на полі бою і яке європейці можуть вибороти просто в своєму суспільстві - власною думкою, власним словом, тиском на політиків, щоб Україна нарешті стала частиною Європейського Союзу.

Він також включив звук сирени на телефоні та зауважив, що українці такі звуки чують годинами, днями і тижнями й одразу йдуть в укриття, допомагають дітям та старшим людям, щоб усім врятуватися від російських ракет.

"Тисячі наших людей загинули від цієї жорстокої війни росії проти нашої держави, проти України...До цієї війни нашу столицю називали новим Берліном, порівнюючи нашу і вашу відкритість, емоції, свободу на площах, щирість людей, клуби, вечірки. А тепер Київ закритий і принишклий в очікуванні нової повітряної тривоги, нової сирени, яка змусить людей піти в укриття", - додав Президент.

Крім того, він наголосив, що Україна воює за свій порятунок з однією з найчисельніших армій світу, проти ракет, бомб, реактивної артилерії, літаків і гвинтокрилів, на яких росіяни пишуть вже зараз "на Берлін", бо вони "хочуть піти значно далі, ніж Україна, вони хочуть піти всюди, вони хочуть піти до вас".

"Ми воюємо проти окупантів, які розстрілюють біженців на дорогах, які вбивають звичайних мирних людей, які створюють штучний голод цілим містам, які спалюють житлові квартали, за три тижні цієї війни загинуло вже 115 дітей. Це найстрашніша війна в Європі з часів Другої світової", - сказав Зеленський, звертаючись до європейців.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-