Війна Росії проти України: Китай заявив, що його позиція «відповідає бажанням більшості країн»

Війна Росії проти України: Китай заявив, що його позиція «відповідає бажанням більшості країн»

Укрінформ
У Китаї заявили, що його позиція стосовно вторгнення росії в Україну відповідає бажанням більшості країн.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ван І.

"Позиція Китаю є об'єктивною і справедливою. Час покаже, що претензії Китаю знаходяться на правильному боці історії», - заявив він.

Ван також підкреслив, що Китай ніколи не погодиться на будь-який зовнішній примус чи тиск, і виступає проти будь-яких необґрунтованих звинувачень і підозр на адресу Китаю.

Цей коментар прозвучав після того, як президент США Джо Байден попередив свого китайського колегу Сі Цзіньпіна у п’ятницю про «наслідки», якщо Пекін надасть матеріальну підтримку вторгненню росії в Україну.

Під час відеодзвінка Сі сказав Байдену, що війна в Україні має закінчитися якомога швидше, і закликав країни НАТО вести діалог з москвою. Однак, згідно з заявами Пекіна про цей дзвінок, він не покладав провину на росію.

За словами міністра Вана, найважливішим посланням президента Сі є те, що Китай завжди був силою підтримки миру у всьому світі.

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня відбулися онлайн-переговори між президентом США Джо Байденом і лідером КНР Сі Цзіньпіном.

За повідомленнями Білого дому, розмова тривала близько двох годин. Одне з головних питань перемовин стосувалося широкомасштабного вторгнення рф в Україну.

Після перемовин речниця Білого дому Джен Псакі заявила на брифінгу в Вашингтоні, що після розмови Джо Байдена і Сі Цзіньпіна Білий дім зберігає занепокоєння, що КНР може надати певну підтримку росії на тлі її повномасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-