Клімкін назвав два неодмінні компоненти для майбутньої безпеки України

Клімкін назвав два неодмінні компоненти для майбутньої безпеки України

Укрінформ
Гарантії безпеки для України після перемоги над росією мають включати два компоненти – безпекову угоду із впливовими ядерними державами та сильну українську армію.

Таку думку висловив ексміністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми прекрасно розуміємо, що будь-які гарантії працюють тільки якщо у нас є сила. У нас є бойовий дух, змобілізованість, солідарність. Якщо нам починають допомагати і зброєю, ми здатні розбити кого завгодно… Безпекова угода має бути, і ми маємо бути сильними як Україна, як нація – в цьому світі інших варіантів насправді немає», - сказав дипломат.

Він зауважив, що росія не просто так говорить про так звану демілітаризацію України – «вони хочуть залишити нас із «калашніковими».

У цьому сенсі Клімкін підтримав Президента Володимира Зеленського в тому, що безпекові гарантії для України мають бути «бетонними».

«Нам потрібні не просто слова, а зафіксовані дії «що буде, якщо», і ці дії мають бути від США та інших ядерних держав, від Китаю також», - вважає ексміністр.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський звернувся до міжнародної спільноти з пропозицією створити новий військовий союз U24, який гарантуватиме, що кожен агресор отримає скоординовану відповідь світу швидко та ефективно, одразу — не через тижні, місяці, роки, а за перші 24 години від нападу.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-