Перемовини з росією можуть затягнутися на кілька тижнів - Подоляк

Перемовини з росією можуть затягнутися на кілька тижнів - Подоляк

Укрінформ
Мирні перемовини між українською та російською делегаціями можуть тривати щонайменше кілька тижнів.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Bloomberg заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

«Цей процес (перемовин із рф – ред.) може затягнутися», - сказав він, додавши, що перемовини можуть тривати щонайменше декілька тижнів.

Радник керівника ОП не виключає, що вже за кілька днів може статися припинення вогню, яке відкриє більше гуманітарних коридорів.

Подоляк заявляє, що нині є ознаки того, що позиція москви стала більш «адекватнішою». Водночас, за його словами, є деякі питання, у яких українська сторона точно не піде на поступки.

«Є деякі поступки, на які ми точно не підемо. Ми не можемо віддати жодних територій», - додав Подоляк.

За його словами, російська тактика полягає в оточенні великих міст та бомбардуванні крилатими ракетами й авіабомбами з метою створення гуманітарних анклавів.

«Російська армія не воює з українською. Вони воюють лише з цивільними. Вони намагаються перетворити Україну на сирійський чи афганський сценарій війни», - зазначив Подоляк.

Він також сказав, що кремль неправильно оцінив українську армію та те, як народ України ставиться до самої росії.

«Україна – демократична країна. Тепер вони (росіяни – ред.) починають це розуміти і поводяться більш конструктивно», - зазначив Подоляк.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-