Новий вагомий пакет санкцій проти росії вже обговорюється  -  Зеленський

Новий вагомий пакет санкцій проти росії вже обговорюється - Зеленський

Укрінформ
Новий достатньо вагомий пакет санкцій проти росії вже обговорюється, щоб кожна ракета і постріл росіян проти України мали свою ціну.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Обговорюємо наступний пакет санкцій проти Росії. Достатньо вагомий. Щоб вони відчули, що кожна ракета проти нашої держави, кожна бомба, кожен постріл мають свою ціну. Для російського бюджету, для російських компаній, для російських амбіцій та для конкретних людей, які уособлюють російську владу. І поки не буде миру для України, санкції проти Росії повинні стабільно зростати», - зазначив Зеленський.

Президент подякував усім громадським ініціативам із різних країн світу, які пропонують обмеження для рф не тільки на рівні держав, а й на рівні суспільств. Зокрема, він висловив вдячність шведській профспілці портових працівників, яка обіцяє не обслуговувати всі судна, повʼязані з росією.

На його думку, це – правильно і це хороший приклад, який мають наслідувати всі громадські структури, усі профспілки та бізнес-асоціації.

«Якщо не зупинити Росію зараз, якщо не покарати Росію зараз, то інші агресори у світі почнуть інші війни. У різних регіонах світу. На різних континентах. Всюди, де якась держава мріє підкорити сусідів. Діяти треба зараз, щоб усі інші потенційні агресори бачили, що війна – це тільки збитки, і жодної вигоди», - підкреслив глава держави.

У цьому контексті Зеленський наголосив, що потрібно, щоб усі європейці заблокували порти для всіх російських суден.

«Щоб усі російські комерційні судна йшли за російським військовим кораблем», - сказав він.

Також Президент вважає за необхідне, щоб усі західні компанії пішли з російського ринку й «не прикривали дешевим піаром свою жагу до прибутків попри кров, попри воєнні злочини», як це роблять, за його даними, Nestle чи Ашан.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-