Коли в США ухвалюють рішення про зброю для України, частина її вже перетинає кордон – Маркарова

Коли в США ухвалюють рішення про зброю для України, частина її вже перетинає кордон – Маркарова

Укрінформ
Україна працює з Пентагоном щодо надання військової допомоги у режимі нон-стоп, тож коли в США ухвалюються певні рішення, частина зброї вже перетинає кордон.

Як передає Укрінформ, про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в інтерв’ю «Голосу Америки».

Вона зазначила, що допомога, яку США надали Україні минулого року і надають зараз, - це постійний процес, який «прискорюється і збільшується».

"Я не буду розкривати ті речі, які не треба знати нашому ворогу. Але коли ухвалюються певні рішення, і вони є публічними, у цей момент деякі речі вже перетинають кордон. Тому насправді це паралельний процес», - сказала Маркарова у відповідь на запитання, коли можна очікувати в Україні передбачені в новому пакеті допомоги від США озброєння.

Посол зазначила, що ухвалення відповідних рішень Конгресом США і президентом Джо Байденом відкрило юридичну можливість надання військової допомоги Україні, але робота української сторони з Пентагоном триває нон-стоп.

«Тому це не пакет, на який тепер будуть щось купувати. Це вже все в роботі», - поінформувала Маркарова.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час звернення з Білого дому 16 березня заявив, що Сполучені Штати виділяють додаткові 800 млн дол., які разом із попереднім траншем в розмірі 200 млн дол. підуть виключно на забезпечення України оборонними системами та зброєю в умовах російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-