Убивство дітей в Україні путін вважає «успіхом, що відповідає планам» - Кислиця

Убивство дітей в Україні путін вважає «успіхом, що відповідає планам» - Кислиця

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця вказав, що вбивство українських дітей путін назвав «успіхом, який відповідає попередньо затвердженим планам».

Про це дипломат сказав на засіданні Ради Безпеки ООН, скликаному США та Великою Британією для обговорення ситуації в Україні, передає кореспондент Укрінформу.

Кислиця процитував зроблену напередодні заяву путіна: «Операція йде успішно і в суворій відповідності до попередньо затвердженого плану».

За словами українського дипломата, впродовж трьох тижнів міжнародна спільнота переймалася питанням, чому рф вирішила наслідувати нацистський Третій рейх, напавши на мирну сусідню державу й зануривши регіон у війну. «Які на те причини і який план? І вчора ми отримали відповідь: убивство українських дітей. На сьогодні - 108 невинних душ», - заявив Кислиця.

Він підкреслив, що діти є свідомо обраною мішенню, з огляду на вчорашній обстріл маріупольського Драматичного театру, який став притулком для сотень місцевих жителів, переважно жінок та дітей. Адже бомбардування театру було вчинено попри чітке позначення «Діти» на землі по обидва боки будівлі. Та всупереч «попередньо узгодженим планам» путіна, укриття витримало й не перетворилося на ще одну братську могилу, наголосив Кислиця.

За його словами, плани путіна передбачають убивство не лише дітей, а загалом цивільного населення. Зокрема, лише в середу у Чернігові від російських бомб та снарядів загинули 53 мирні мешканці. Того ж дня в Мерефі Харківської області внаслідок обстрілів російськими військовими, що призвели до руйнування місцевої школи та житлових будинків, загинула 21 людина.

Дипломат підкреслив, що у планах путіна - знищення українських Харкова, Сум, Волновахи, Охтирки, Ізюма.

«А Маріуполь – біль для України й усього світу і вічна ганьба для росії», - зазначив Кислиця.

Він додав, що план путіна також передбачає порушення домовленостей про припинення вогню та безпечний вихід мирного населення з тимчасово окупованих територій, тероризування місцевих жителів, які залишаються на захоплених російськими військами територіях, викрадення місцевих посадовців і вбивства.

«Примушування українців залишати свої домівки й ставати біженцями також було частиною цього плану в стилі «плану Барбаросса», - зауважив постпред України.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-