США в ООН: росія відповість за свої звірства проти України

США в ООН: росія відповість за свої звірства проти України

Укрінформ
Російська федерація на чолі з путіним нестиме відповідальність за вбивства та інші звірства, які вчиняють її військові в Україні.

Про це заявила на засіданні Радбезу ООН постійна представниця США при цій організації Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Росія відповідатиме за свої звірства, і є лише один спосіб покінчити з цим божевіллям. Президенте путін, припиніть убивства! Виведіть свої сили! Залиште Україну раз і назавжди!» - закликала глава американської місії при ООН.

Вона підкреслила, що напередодні Міжнародний суд ООН зобов’язав російську федерацію припинити вторгнення в Україну. Росія, однак, продовжує відкрито порушувати міжнародне право, суверенітет і територіальну цілісність України.

«Жорстока тактика росії вбиває мирних жителів, медиків і деяких журналістів, які показували нам правду про цю війну. Росія атакувала так багато з того, що ми вважаємо священним, і все, за що виступає Організація Об’єднаних Націй. Дії рф мають бути безперечно засуджені», - наголосила постпред США.

Вона повторила заяву президента Байдена, що Україна ніколи не стане перемогою для путіна.

«Яких би успіхів він не досяг, скільки б він не вбив і які б міста не зруйнував, Україна ніколи не стане для нього перемогою. Сполучені Штати стоять разом з Україною та українським народом, і ми зробимо все, що в наших силах, аби припинити цю трагічну й непотрібну війну»,- наголосила Лінда Томас-Грінфілд.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер відбулося позачергове засідання Ради Безпеки ООН для обговорення викликів масштабної гуманітарної кризи, спричиненої російською війною проти України.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-