Зеленський заочно отримав польську нагороду імені Яна Карського

Зеленський заочно отримав польську нагороду імені Яна Карського

Фото, відео
Укрінформ
У Варшаві в четвер відбулася церемонія вручення спеціальної нагороди імені Яна Карського, лауреатом якої став Президент України Володимир Зеленський.

Нагороду від імені Президента України отримав посол України в Польщі Андрій Дещиця, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив посол, це велика заслуга отримати цю нагороду, яка присуджено Президентові України.

“Президент Зеленський виступив проти зла, тиранії, проти боягуза і злочинця путіна. По іншому складно його назвати, оскільки він бореться не з Україною, а дітьми та цивільними особами”, - зазначив Дещиця.

Він підкреслив, що гордий представляти в Польщі країну, яка героїчно бореться проти російській агресії, захищає цінності європейської цивілізації і права народу будувати своє майбутнє.

Як підкреслив Дещиця, Зеленський має бачення як захистити країну і як вести її далі.

“Тому, ми звертаємося до ЄС і союзників України про підтримку шодо членства України в Євросоюзі, оскільки ніхто упродовж останніх десятиліть не віддав стільки зусиль і не мав стільки жертв, аби стати членом ЄС, як українці”, - підкреслив український дипломат.

Зеленський заочно отримав престижну польську нагороду імені Яна Карського / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Як повідомлялося, капітула (почесна колегія – ред.) нагороди імені Карського 25 лютого прийняла рішення про присудження “спеціальної нагороди Президенту України Володимиру Зеленському за героїчну оборону України і моральних цінностей західної цивілізації”.

Ян Карський заснував премію "Орел" у 2000 році, незадовго до смерті. Нагорода польського дипломата, людини, яка повідомила світу про Голокост, вручається полякам, які "з гідністю дбають про Польщу", і громадянам інших країн, які "не будучи поляками, підтримують Польщу".

Серед лауреатів премії Карського - Тадеуш Мазовецький, Лєх Валенса, Адам Міхнік, Марек Едельман, Шимон Перес, Борис Нємцов та інші. Її також отримували експрезидент України Віктор Ющенко та Надія Савченко у період, коли перебувала в російському полоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-