ЄС закликав росію негайно припинити агресію проти України

ЄС закликав росію негайно припинити агресію проти України

Заява
Укрінформ
Росія має негайно і безумовно припинити військові дії та вивести всі свої війська з території України, а білорусь має припинити сприяти російській агресії.

Про це йдеться у заяві Євросоюзу, оприлюдненій на засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Правда у тому, що росія за участю режиму лукашенка в білорусі як співагресора несе повну відповідальність за людські втрати, поранення та руйнування. ЄС вимагає від росії негайно і безумовно припинити свої військові дії, вивести всі свої війська з усієї території України та повністю поважати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів і територіальних вод", - йдеться у заяві.

Євросоюз також закликав режим лукашенка припинити сприяння російській агресії та дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань.

"ЄС рішуче підтримує невід’ємне право України на самооборону, а також зусилля українських Збройних сил захищати територіальну цілісність і народ України відповідно до статті 51 Статуту ООН. ЄС продовжить надавати скоординовану політичну, фінансову, матеріальну та гуманітарну підтримки, і ми щойно ухвалили четвертий пакет обмежувальних заходів проти росії. Україна належить до нашої європейської родини. Ми з Україною!" - йдеться у заяві.

Євросоюз укотре засудив загарбницьку війну рф проти України, вказавши на "три довгі тижні терору, руйнувань та безпрецедентної гуманітарної катастрофи для України та її народу".

У контексті заяв Кремля про те, що "операція триває згідно з початковим планом і буде завершена вчасно та в повному обсязі", ЄС заявляє, що від початку військового нарощування вздовж українського кордону, з квітня 2021 року, "російська влада брехала міжнародній спільноті, що це не було підготовкою до вторгнення в Україну".

"Це – війна. Спланована війна. План знищення суверенної, незалежної та демократичної нації – це той план, про який Кремль безсоромно наважується заявляти, що він буде виконаний "вчасно та в повному обсязі", - наголосили в ЄС.

Як повідомлялося, російський президент путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-