Україна в Раді Європи розповіла про важливість закриття неба

Україна в Раді Європи розповіла про важливість закриття неба

Укрінформ
Безпольотна зона над Україною врятує багато життів і допоможе запобігти екологічній катастрофі, адже росіяни свідомо обстрілюють українські цивільні та ядерні об’єкти.

Як передає Укрінформ із посиланням на МКІП, про це на засіданні Керівного комітету Ради Європи з антидискримінації, розмаїття та інклюзії (CDADI) розповіла представниця України, голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан.

Вона наголосила, що наразі в Україні немає жодного безпечного місця через повітряні атаки російської федерації по мирних об’єктах, таких як житлові будинки, пологові будинки, випадкові українські міста і села.

«Українська протиповітряна оборона перехоплює багато ракет, але не може перехопити всі… Україна насправді потребує більше захисного обладнання та військових літаків», - зазначила Богдан.

Представниця України наголосила, що окрему небезпеку становлять російські обстріли з неба українських атомних електростанцій, адже українська артилерія не може відкривати зворотній вогонь по росіянах біля ядерних об’єктів через небезпеку екологічної катастрофи.

«Ось чому Україна просить НАТО та партнерів допомогти забезпечити безпольотну зону над Україною. Вона збереже багато життів та попередить екологічну катастрофу», - зазначила Богдан.

Голова ДЕСС також наголосила на важливості спільної протидії країн Європи та світу російській брехні та жорстокості, адже війна в Україні насправді є війною за свободу та безпеку всього сучасного світу.

«У той час, як Україна захищає себе, вона також захищає простір свободи в Європі ­– простір свободи у сучасному світі», – резюмувала Богдан.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю іноземним ЗМІ сказав, що для закриття неба над Україною є кілька можливостей. Одна з них – постачати Україні протиракетну оборону. При цьому наша держава, як наголосив Президент, знайшла і постачальників, і виробила логістику поставок, і готова платити. Президент наголосив, що Україна розглядала альтернативу закриттю неба, зокрема постачання нам літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-