Туреччина може стати одним із гарантів безпеки України – МЗС

Туреччина може стати одним із гарантів безпеки України – МЗС

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори з главою турецької дипломатії Мевлютом Чавушоглу, який відвідав Україну з візитом. 

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У фокусі: героїчна оборона України від повномасштабної агресії РФ; численні воєнні злочини та злочини проти людяності, які скоює російська армія в Україні, і неминучість відповідальності за них; солідарність Туреччини з Україною, практична політична та гуманітарна підтримка, а також готовність розглянути можливість стати однією з держав-гарантів безпеки України в майбутньому», - наголосило відомство.

Зустріч голів МЗС України і Туреччини у Львові / Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

Крім того, глава МЗС Туреччини поінформував Кулебу про свій візит до Москви 16 березня. Він підкреслив готовність Анкари продовжувати посередницькі зусилля задля припинення Росією війни проти України.

Як повідомлялося, у четвер Мевлют Чавушоглу прибув до України на перемовини з українським колегою Дмитром Кулебою щодо припинення російської агресії.

Учора глава МЗС Туреччини наголосив у Москві на посередницькій ролі своєї країни як фасилітатора між Україною та росією, запевнивши, що позиція країни ґрунтується на правовій основі та об’єктивності.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-