Клімкін про виступ Зеленського в Бундестагу: Німцям тільки таке може «зайти»

Клімкін про виступ Зеленського в Бундестагу: Німцям тільки таке може «зайти»

Укрінформ
Ексміністр закордонних справ, колишній посол України в ФРН Павло Клімкін вважає вдалим виступ Президента Володимира Зеленського перед бундестагом саме завдяки його прямоті та емоційності.

Про це Клімкін сказав в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хороший виступ. Мені сьогодні (виступ Зеленського перед бундестагом. – ред.) більше сподобався (ніж перед Конгресом США. – ред.) - він був емоційний, душевний. Німцям тільки таке може «зайти». Німці насправді за менталітетом від нас дещо відрізняються, і прямі слова, пряма емоція, щоб вони її відчули, звичайно, кращі. З ними потрібно розмовляти прямим текстом, без жодної дипломатії», - сказав Клімкін.

За його словами, розмова Президента з іноземними політиками – чи німецькими, чи американськими -надає Україні можливість отримати їхню емоційну підтримку.

«Політичну (підтримку. – ред.) ми вже маємо. Але для того, щоб перемогти і зламати російський режим і російську економіку, нам потрібна й емоційна підтримка. Тому такі виступи насправді «заходять», і на ЗМІ теж», - зазначив дипломат.

Як повідомляв Укріформ, засідання німецького парламенту в четвер відкрилося відеозверненням Президента України Володимира Зеленського, в якому він дорікнув Німеччині за те, що вона так запізно зрозуміла, що представляє собою росія.

16 березня Президент Володимир Зеленський виступив перед Конгресом США.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-