Зеленський дорікнув Німеччині - надто пізно зрозуміла, що являє собою росія

Зеленський дорікнув Німеччині - надто пізно зрозуміла, що являє собою росія

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський дорікнув Німеччині за те, що вона так запізно зрозуміла, що представляє собою росія.

У своєму відеозверненні до німецького Бундестагу Зеленський подякував за допомогу, але підкреслив при цьому, що «багато кроків з підтримки були запізнілими та недостатніми», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Президент України нагадав про тісні зв’язки німецького бізнесу з російським, про те що дуже довго Україна застерігала, що будівництво газогону «Північний потік 2» є підготовкою до війни, «але у відповідь чула лише: це економіка, економіка, економіка». Зеленський нагадав і про те, що німецькі політики постійно говорили, що членство України в НАТО «не на столі і не в оглядному майбутньому». Наразі, за його словами, ситуація повторюється з питанням членства в ЄС. «Для багатьох це політика, але це каміння для нового муру», - застеріг він.

Саме небажання зрозуміти, вчасно відреагувати, допомогти Україні потужно будують у Європі нові розподільчі мури. Україна не хоче дивитися на Європу через цей мур, підкреслив Президент.

Водночас він подякував простим німцям, які допомагають біженцям, журналістам, які розповідають правду про війну, німецьким фірмам, «які поставили мораль вище за вигоду».

«Ми потребуємо допомоги від Європи», - підкреслив Зеленський. Він при цьому зауважив, що «повітряний міст», який пропонує Німеччина, не можна реалізувати на відміну від середини минулого століття, адже «з неба до нас приходять лише російські ракети».

Зеленський розповів, що російські війська не розрізняють між військовими та цивільними об’єктами, для них все – цілі. А також - про трагедію Маріуполя, інших міст. «Ви все це побачите, якщо подивитеся через мур».

Глава Української держави наголосив, що кожного року в Німеччині повторюють: Ніколи більше. Але ці слова нині нічого не варті.

Завершив Зеленський свій виступ відомими словами президента США Рональда Рейгана до президента срср Михайла Горбачова: Пане президенте, зруйнуйте цей мур. «І я прошу Вас, шановний пане канцлер: зруйнуйте цей мур, надайте Німеччині провідну роль, на яку вона заслуговує. Підтримайте Україну, зупинить цю війну, допоможіть нам зупинити цю війну!».

Президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-