Невиконання росією рішення Міжнародного суду ООН вплине на суму компенсацій Україні – Кулеба

Невиконання росією рішення Міжнародного суду ООН вплине на суму компенсацій Україні – Кулеба

Укрінформ
Якщо росія не виконає рішення Міжнародного суду ООН, це вплине на остаточне його рішення у цій справі, зокрема у контексті визначення суми компенсацій Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

Зокрема, міністр наголосив, що рішення суду на найвищому юридичному рівні зафіксувало незаконні військові дії росії на території України. Також у тексті рішення зазначено, що суд не знайшов жодних доказів на користь тверджень росії про вчинення Україною злочину геноциду на своїй території.

«Тобто це одна з таких «скреп» президента путіна в обґрунтуванні його військової агресії проти України. От вона сьогодні вщент розбита на найвищому міжнародному рівні», - підкреслив Кулеба.

Глава української дипломатії додав, що Україні вдалося отримати безпрецедентно швидко рішення Суду ООН, яке, якщо росія не виконає, – «а є підстави вважати, що так і буде» - негативно вплине на остаточне рішення суду у цій справі, зокрема у контексті визначення суми компенсації, які має отримати Україна.

«Тепер будь-хто, хто захоче сказати, що нема ніякої російської агресії, або що росія робить все правильно, - ці аргументи будуть розбиватися через рішення Міжнародного суду ООН, яке ми сьогодні отримали. Тому це важлива і політична перемога, і юридична для мобілізації міжнародного співтовариства на підтримку України», - підсумував міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Україна здобула повну перемогу у справі проти російської федерації в Міжнародному суді ООН. Суд зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну.

Міжнародний суд ООН ухвалив, що росія має припинити стріляти і відвести війська; наказав росії виконати такі тимчасові заходи: негайно зупинити військові операції, розпочаті 24.02.2022 на території України.

Суд визнав свою юрисдикцію у справі щодо тлумачення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Росії відмовлено у закритті справи, справу буде розглянуто по суті.

Суд не має жодних доказів на підтвердження тверджень росії про геноцид на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-