Міжнародний суд додав авторитетний голос до вимог міжнародної спільноти - МЗС

Міжнародний суд додав авторитетний голос до вимог міжнародної спільноти - МЗС

Укрінформ
Міжнародний Суд ООН виніс знакове рішення, відповідно до якого росія зобов’язана негайно припинити військові дії в Україні.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Міжнародний Суд ООН виніс знакове рішення, відповідно до якого росія зобов’язана негайно припинити військові дії в Україні. Сьогоднішнім рішенням Міжнародний суд додав свій авторитетний голос до вимоги міжнародної спільноти, а саме: росія має негайно припинити військову операцію», - поінформувало відомство.

Зазначається, що сьогодні очевидною перемогою для України є ухвалення Міжнародним судом в Гаазі тимчасових заходів щодо росії. Згідно з наказом, росія зобов’язана негайно припинити всі військові дії. Суд також визнав нагальну потребу українського народу в захисті від протиправної агресії росії та нападів на мирне населення.

Окремо наголошується, що рішення Суду є юридично зобов’язуючим відповідно до норм міжнародного права.

«Україна вимагає від росії негайно виконати наказ і припинити агресію проти України. Кожна країна і кожна міжнародна установа повинні посилити наказ Суду, зупинити російську агресію і притягнути винних до відповідальності», - підкреслило МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня Україна здобула повну перемогу у справі проти російської федерації в Міжнародному суді ООН. Суд зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-