Рішення щодо членства в НАТО залишається суверенним правом України – Столтенберг

Рішення щодо членства в НАТО залишається суверенним правом України – Столтенберг

Укрінформ
Рішення про те, чи претендувати на членство в Альянсі, є суверенним правом України, яке союзники по НАТО будуть поважати, але росія у цьому процесі не має жодного права голосу.

Про це сьогодні під час пресконференції за підсумками надзвичайної зустрічі міністрів оборони країн Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна є суверенною незалежною країною, яка має право обирати свій шлях. Ми поважаємо рішення, які приймаються демократично обраним урядом України. Тож, це має бути їхнє рішення – чи вирішать вони претендувати на членство в НАТО або ні. Після цього це буде справа 30 союзників – приймати відповідне рішення з цього питання. Але це не справа Росії – втручатися в цей процес», - сказав Столтенберг.

Він наголосив, що путін має зупинити цю війну негайно, вивести свої сили та долучитися до дипломатії у дусі доброї волі.

24 лютого 2022 року президент росії путін розпочав неспровоковану війну проти України. Російські війська почали руйнувати міста та селища України з використанням артилерійських систем залпового вогню, авіаційних ударів та ракетних атак. Збройні Сили України, підрозділи територіальної оброни та весь народ України встали на боротьбу проти загарбників та завдають суттєвих втрат російським силам вторгнення.

Союзники по НАТО надають Україні суттєву допомогу, зокрема, у постачання летального озброєння, включаючи протитанкові та протиповітряні засоби. Разом з цим, Альянс утримується від прямого втручання у війну в Україні та прагне не допустити її ескалації на країни-союзниці, що загрожує глобальним конфліктом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-