Польща представила у штаб-квартирі НАТО проєкт миротворчої місії в Україні

Польща представила у штаб-квартирі НАТО проєкт миротворчої місії в Україні

Укрінформ
Польща представила проєкт миротворчої місії в Україні під час зустрічі міністрів оборони країн НАТО у штаб-квартирі організації у Брюсселі.

Про це заявив у середу міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

«Росія напала на Україну, триває війна, гинуть цивільні особи. Звичайно, не може бути згоди Північноатлантичного альянсу на такого роду ситуацію. У зв'язку з цим ми обговорили дії, які необхідно прийняти, щоб затримати агресію. Зі свого боку я представив проєкт, про який учора в Києві говорив віцепрем’єр Ярослав Качинський», - заявив Блащак.

За його словами, тепер союзники мають подумати, яким чином могла б бути сформована миротворча місія в Україні. Він зауважив, що такого роду миротворча місія діє у Косові.

«Я хотів би підкреслити, що між союзниками панує єдність щодо оцінки ситуації, оцінки російської агресії в Україні», - констатував Блащак.

Польський міністр підкреслив, що представник РП при НАТО готовий обговорювати деталі можливої миротворчої місії Альянсу в Україні.

«Це нова пропозиця, свіжий проєкт. Його прийнято із зацікавленням. Він непростий, і це всі усвідомлюють», - звернув увагу Блащак.

Він додав, що Варшава розраховує на швидке вироблення позиції з цього приводу з боку Північноатлантичного альянсу.

Напередодні Качинський заявив у Києві, що в Україні необхідно розгорнути миротворчу та гуманітарну місію НАТО чи інших організацій.

Як повідомлялося, до України 15 березня прибули прем'єр-міністри Польщі, Чехії та Словенії, а також віцепрем'єр-міністр РП. Це перший візит міжнародних гостей такого рівня до Києва після початку збройної агресії росії проти України.

З 24 лютого триває збройна агресія росії проти України з півночі, сходу та півдня України, а також з моря та повітря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-