Страх країн НАТО провокує путіна більше, ніж передача літаків Україні – Кулеба

Страх країн НАТО провокує путіна більше, ніж передача літаків Україні – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що країни НАТО опиняться під ударом росії, коли путін відчує страх в Альянсі, а не тоді, коли якісь країни-члени передадуть Україні літаки.

Про це Кулеба сказав у інтерв’ю «НВ», повідомляє Укрінформ.

Глава української дипломатії зауважив, що категорично не сприймає аргумент, який чує від кількох країн, що не потрібно допомагати Україні закрити небо, тому що це призведе до подальшої ескалації. За його словами, якби не було війни, то історія про те, як Україні літаки передавали, була б доволі сюрреалістичною.

«Усе наплутано, дуже багато дипломатичних маневрів навколо цього питання, але я можу прокоментувати цю історію так: путін дуже добре відчуває страх. І ніщо не провокує його більше, ніж страх. Тому поворотним моментом, коли НАТО опиниться під ударом, буде момент, коли він відчує в НАТО страх, а не момент, коли якісь країни НАТО передадуть нам літаки», – сказав Кулеба.

Він додав, що при всій його прихильності до євроатлантичного курсу, НАТО у ситуації з передачею Україні літаків для захисту повітряного простору робить дуже мало як Альянс.

«НАТО, по суті, це делегувало країнам-членам. Так от, непередача якоїсь зброї, літаків чи ще чогось і є тим, що провокує Путіна», – переконаний очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський після того, як 13 березня по Міжнародному центру миротворчості та безпеки на Львівщині було випущено 30 російських ракет, заявив, що запуск росією ракет по країнах НАТО буде питанням часу, якщо Альянс не закриє небо над Україною.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-