Туреччина чи білорусь: Чавушоглу заявив, що головне - аби зустріч Зеленського й путіна відбулася

Туреччина чи білорусь: Чавушоглу заявив, що головне - аби зустріч Зеленського й путіна відбулася

Укрінформ
Кровопролиття в Україні має бути негайно припинене, Туреччина готова прийняти у себе зустріч президентів України та рф, також підтримує варіант можливої зустрічі в білорусі; головне, аби ця зустріч відбулася.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав після зустрічі з лавровим у москві, повідомляє Укрінформ з посиланням на Hürriyet.

«Як Туреччина, наша позиція чітка. Це кровопролиття має припинитися зараз. Ми зробили свій внесок, щоб знизити напругу. Незважаючи на складні умови в регіоні, ми не втратили віри в дипломатію», - сказав міністр.

За його словами, Туреччина хотіла б, аби зустріч президентів України та росії відбулася на її території, але також підтримує ідею проведення зустрічі в білорусі.

«На даному етапі ми б хотіли провести таку зустріч (Зеленського і путіна - ред.). Ми також казали про це українській стороні. Важливо не місце зустрічі, а початок переговорів, орієнтованих на результат», - сказав Чавушоглу.

Також міністр повідомив, що Туреччина готова приймати у себе зустрічі на рівні міністрів закордонних справ.

«Ми зайняли чітку позицію з початку війни в Україні. Ми зробили свій внесок, щоб відкрити простір для дипломатії. Ми докладаємо зусиль для забезпечення гуманітарного та тривалого припинення вогню», - сказав Чавушоглу.

Міністр також вказав на те, що триває робота з відкриття гуманітарних коридорів.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня Мевлют Чавушоглу відвідає Україну.

24 лютого росія завдала ракетних ударів по українських містах і розпочала масштабне вторгнення. Війна Росії проти України триває вже 21-ий день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-