Зеленський закликав США посилити санкції й припинити весь бізнес з росією

Зеленський закликав США посилити санкції й припинити весь бізнес з росією

Укрінформ
Проти росії необхідно запровадити більш потужні санкції, які охоплювали би кожного депутата й чиновника, що досі служать режиму війни, а також перекрити всі потоки надходження фінансів у рф від іноземного бізнесу.

З таким закликом виступив у середу під час звернення до Конгресу США Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Україна вдячна Сполученим Штатам за надзвичайно вагому підтримку. За все, що ваша держава і ваш народ уже зробили для нашої свободи. За зброю і амуніцію, за навчання й фінанси, за лідерство у вільному світі, яке допомагає тиснути на агресора економічно»,- зауважив Зеленський.

Він також висловив вдячність президенту Байдену за особисту залученість, за щиру відданість захисту України та демократії у світі. «Я вдячний вам за резолюцію, яка визнає усіх, хто здійснює злочини проти українського народу, воєнними злочинцями»,- звернувся він до Конгресу.

Проте зараз, у найчорніший час для України і для всієї Європи необхідно докласти більше зусиль, наголосив український лідер.

«Нові пакети санкцій потрібні щотижня. Доти, доки російська військова машина не зупиниться. Потрібні обмеження проти всіх, на кому тримається цей несправедливий режим»,- заявив Зеленський.

Він запропонував Сполученим Штатам внести у санкційні списки всіх політичних осіб російської федерації, які залишаються на офіційних посадах і не розривають звʼязків з тими, хто відповідальний за агресію проти України.

«Від депутатів Держдуми – до останнього чиновника, якому не вистачає моралі, щоб порвати з державним терором. Усі американські компанії повинні вийти з Росії. Залишити цей ринок, залитий нашою кровʼю»,- наголосив Президент України.

Він також закликав Конгрес США виявити лідерство й виключити можливість надходження коштів від бізнесу в будь-якому американському штаті в росію, що використовується там для військової машини.

«Усі американські порти мають бути закриті для російських товарів та кораблів. Мир – важливіше прибутку. І ми маємо разом захищати цей принцип в усьому світі»,- наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський виступив у середу зі зверненням до Конгресу США, який з цією метою зібрав у середу засідання двох палат – Сенату й Палати представників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-