Прокурор Міжнародного кримінального суду прибув в Україну

Прокурор Міжнародного кримінального суду прибув в Україну

Укрінформ
Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан прибув в Україну і починає працювати над питанням воєнних злочинів російської федерації проти українців.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Говорив сьогодні з прокурором Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карімом Ханом, він уже в Україні, уже почав працювати. Тож окупанти відповідатимуть за всі воєнні злочини проти українців», – зазначив глава держави.

Крім того, він підкреслив, що прокуратура України та правоохоронці вже почали цю роботу, а також разом з нашими правоохоронцями вже збирає докази й факти воєнних злочинів російських загарбників слідча група Міжнародного кримінального суду.

Зеленський запевнив, що Україна активізує роботу, щоб притягнути рф до відповідальності.

За його словами, має бути міжнародний трибунал, і він буде. «За все, що вони (росіяни – ред.) наробили проти України. Проти наших людей. За кожен акт тероризму російських військ на території нашої держави», – наголосив Президент.

Як повідомлялося, російський президент путін 24 лютого оголосив про масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна офіційно направила позов проти країни-агресора до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан прийняв рішення про відкриття офіційного розслідування ситуації в Україні.

Фото: ICC-CPI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-