Зеленський — канадським парламентаріям: Посильте санкції й закрийте небо

Зеленський — канадським парламентаріям: Посильте санкції й закрийте небо

Відео
Укрінформ
Канаді слід докладати усіх можливих зусиль для того, аби домогтися закриття неба над Україною.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у своєму виступі в канадському парламенті заявив Президент України Володимир Зеленський.

"Джастіне! Усі друзі України! Усі друзі правди! Ви розумієте, наскільки важливо для нас – захистити наше небо. Від російських ракет. Від літаків. Ви можете на це вплинути", — сказав Зеленський.

Він також наголосив на важливості посилення санкцій проти агресора. "Ви запровадили санкції проти Росії – дійсно моральні. Дійсно серйозні. Проте ми ж бачимо з вами, що війна триває. Що російські війська не виходять з нашої території. <...> Це означає, що потрібно робити більше. Значно більше! Для миру. Для того, щоб зупинити Росію", — зазначив Президент.

Зеленський закликав Канаду вимагати від власних компаній припинення роботи в росії. "Ви здатні змусити ще більше компаній піти геть з російського ринку. Щоб там не було жодного долару на війну. Якщо вони залишаються в Росії і спонсорують війну, то вони не мають права працювати в Канаді. Хай буде так – і це дасть нам мир", — наголосив він.

Зеленський також звернувся безпосередньо до української громади Канади. "Саме в цей історичний момент ми потребуємо вашої дієвої допомоги. А ви повинні своїми кроками довести, що ви є частиною історії України. Живої історії України. Запамʼятайте це – живої. Бо ми хочемо жити. І прагнемо миру", — зауважив він.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування воєнних злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-