Єврокомісія підтвердила намір прем’єр-міністрів Польщі, Чехії і Словенії відвідати Київ

Єврокомісія підтвердила намір прем’єр-міністрів Польщі, Чехії і Словенії відвідати Київ

Укрінформ
Європейська Комісія підтвердила намір кількох провідних європейських урядовців відвідати Київ, щоб на власні очі оцінити ситуацію, що складається внаслідок неспровокованої агресії росії проти України.

Про це сьогодні у Брюсселі, відповідаючи на запитання журналістів, заявив речник Європейської комісії Ерік Мамер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я можу підтвердити, що прем’єр-міністр Польщі (Матеуш) Моравецький проінформував Президента (Єврокомісії) фон дер Ляєн та Президента (Європейської Ради) Мішеля в ході зустрічі у Версалі, не під час дискусії, а в кулуарах зустрічі, - щодо потенційного візиту в Київ, і цей візит був підтверджений вчора ввечері. Європейський Союз стоїть поряд з Україною та продовжує надавати скоординовану політичну та фінансову матеріальну та гуманітарну допомогу», - сказав речник Єврокомісії.

Він зауважив, що європейські урядовці, очевидно, свідомі ризиків, з якими пов’язана така подорож до країни, що страждає від жорстокого вторгнення.

При цьому, відповідаючи на запитання преси, Ерік Мамер утримався від коментарів, чи має намір Урсула фон дер Ляєн сама взяти участь у такому візиті, пославшись на те, що говорити про розклад візитів Президента Єврокомісії можливо лише після його офіційного оприлюднення.

До цього про можливість візиту урядовців Польщі, Чеської Республіки й Словенії до Києва під час засідання Комітету Європарламенту із закордонних справ, в ході слухань, що відбулися сьогодні та були присвячені війні Росії проти України, заявив депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс.

«Дозвольте мені розпочати (виступ) із салюту на адресу рішення прем’єр-міністрів Польщі, Чеської Республіки Словенії поїхати до Києва. Це щось таке, що ми маємо робити. Лише посилаючи заяви та твіти з Брюсселя та Страсбургу, ми не досягнемо перемоги у цій війні проти Росії, це - проста істина. З боку Росії, як ми бачимо, залишаються державний тероризм, руйнування та варварська війна», - сказав європейський політик.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року президент росії путін розпочав неспровоковану війну проти України. Російські війська почали руйнувати міста та селища України з використанням артилерійських систем залпового вогню, авіаційних ударів та ракетних атак. Збройні Сили України, підрозділи територіальної оборони та весь народ України встали на боротьбу проти загарбників та завдають суттєвих втрат російським силам вторгнення.

Європейський Союз, у координації з ключовими міжнародними партнерами, застосували проти російської економіки та проти ключових російських чиновників та олігархів, включаючи самого путіна, суттєвий пакет санкцій, які будуть лише посилюватися, якщо росія продовжуватиме свою агресію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-