ПАРЄ на позачерговому засіданні розглядає наслідки агресії рф проти України

ПАРЄ на позачерговому засіданні розглядає наслідки агресії рф проти України

Укрінформ
У Страсбурзі Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) 14-15 березня проводить позачергове засідання, темою якого є обговорення наслідків воєнної агресії росії проти України.

Як зазначається в пресрелізі ПАРЄ, який є у розпорядженні Укрінформу, п’ять політичних груп в Асамблеї звернулися з проханням провести термінові дебати з цього питання.

Голова Асамблеї запросив Президента України Володимира Зеленського виступити перед Асамблеєю у режимі відеоконференції.

У секретаріаті ПАРЄ повідомили, що в понеділок заплановано звернення Комітету міністрів, виконавчого органу Ради Європи, до Асамблеєї, після чого відбудеться обмін думками з генеральним секретарем Організації Марією Пейчинович-Бурич. Також запланована пресконференція президента ПАРЄ Тіні Кокса.

Весь день вівторок буде присвячений екстреним дебатам, з виступами на яких попередньо записалися понад 190 спікерів.

Наприкінці позачергового пленарного засідання ПАРЄ дасть висновок, який буде надіслано до Комітету міністрів. Більшість у дві третини голосів, необхідна для прийняття цього нормативного акту, встановлена Регламентом ПАРЄ.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого Комітет міністрів прийняв рішення про призупинення представницьких прав рф. Пізніше Комітет міністрів РЄ вирішив провести консультації з ПАРЄ щодо нових заходів проти росії у відповідь на "серйозні порушення" її статутних зобов'язань як держави-члена.

Згідно зі ст. 8 статуту Ради Європи, до будь-якого її члена, котрий серйозно порушує положення статуту, можуть бути вжиті заходи аж до виключення з РЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-