«Євросолідарність» закликає Зеленського підписати закони про колабораціонізм

«Євросолідарність» закликає Зеленського підписати закони про колабораціонізм

Укрінформ
Фракція “Європейська Солідарність” закликає Президента України Володимира Зеленського підписати закони про колабораціонізм.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці заявила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

“Шановний пане Зеленський! Європейська Солідарність повністю підтримує Ваше останнє відеозвернення, в якому Ви засудили колаборантів. На всіх окупованих територіях рашисти посилено шукають зрадників, які погодяться з ними співпрацювати і видавати з себе «владу». План Кремля не змінився з 2014 - створення так званих псевдореспублік і розчленування України. Тому покарання колаборантів - це надзвичайно злободенне питання”, - зазначила Геращенко.

Вона нагадала, що команда “Євросолідарності” “давно наполягала на прийнятті законів про колабораціонізм”.

“Ми вітаємо те, що 282 народні депутати України підтримали , нарешті, ці ініціативи під час останнього засідання ВР, вже в умовах воєнного стану”, - зазначила депутат.

Геращенко зауважила, що засідання відбулося 9 днів тому, а закони і досі не підписані.

“Шановний пане Президенте! Закликаємо Вас негайно підписати законопроєкти - №№5101, 5102, 5143 і 5144, які були погоджені і підтримані усіма фракціями парламенту, ОПЗЖ і проголосовані 3 березня. Це законопроєкти про боротьбу з колабораціонізмом, відповідальність за співпрацю з окупантами і протидію інформаційним фейкам та просуванню меседжів країни окупанта”, - зазначила депутат.

Вона наголосила, що кожен день зволікання грає на руку ворогу.

Як повідомлялося, 3 березня 2022 року Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачила кримінальну відповідальність за колабораційну діяльність.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-