Боррель засудив викрадення російськими окупантами мерів Мелітополя та Дніпрорудного

Боррель засудив викрадення російськими окупантами мерів Мелітополя та Дніпрорудного

Укрінформ
Високий представник ЄС засудив викрадення російськими силами мерів українських міст Мелітополь та Дніпрорудне

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у пості Високого представника ЄС Жозепа Борреля, який він оприлюднив на власній сторінці у Twitter.

«ЄС рішуче засуджує викрадення мерів Мелітополя та Дніпрорудного російськими збройними силами. Це ще одна атака на демократичні інституції в Україні та спроба встановлення незаконних альтернативних структур управління у суверенній країні», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 13 березня російські загарбники на Запоріжжі викрали міського голову Дніпрорудного Євгенія Матвєєва (Василівський район). Раніше, 11 березня, окупанти викрали мера Мелітополя Івана Федорова. Загарбники намагаються фізично та психологічно зламати законно обраних представників влади та схилити їх доколабораціонізму із силами вторгнення, щоб створити ілюзію підтримки місцевим населенням «руського миру». Українці у тимчасово окупованих містах та селищах України продовжують масові протести проти присутності озброєних окупантів.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-