Брехнею на Радбезі ООН росія знову вистрілила собі в ногу - Кислиця

Брехнею на Радбезі ООН росія знову вистрілила собі в ногу - Кислиця

Укрінформ
Росія, скликавши засідання Ради Безпеки ООН з приводу «військово-біологічної діяльності США на території України», знову вистрілила собі в ногу.

Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, виступаючи у п’ятницю на Радбезі, передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

«Ми добре знаємо, що маніакальна одержимість, з якою путін фантазує про неіснуючу біологічну чи хімічну зброю чи інші загрози в Україні, дуже небезпечна. Це насправді може вказувати на те, що росія готує ще одну жахливу операцію «під чужим прапором», - сказав дипломат.

При цьому він звернувся до російського представника: «Що ще ви збираєтеся використати проти України? Крилаті ракети, реактивні системи залпового вогню, важкі авіабомби? Усе це ми вже відчули. Що далі? Аміак, фосфор? І яка буде наступна ціль? Ще один житловий будинок? Ще один пологовий будинок? Ще одна школа? А може, ще один об’єкт культурної спадщини?»

Кислиця зауважив, що документи та карти, вилучені українськими військовими у російських військовополонених, підтверджують, що бомбардування житлових масивів були сплановані заздалегідь. Полонені російські льотчики на пресконференції в Києві підтвердили, що свідомо скидали бомби на житлові квартали.

«Скликавши це засідання, держава-агресор знову вистрілила собі в ногу», - заявив Кислиця, зазначивши, що ще очевиднішим стало «божевільне марення Путіна та його посіпак, у тому числі російської місії при ООН».

За словами представника України, росії байдуже до безпеки власних громадян, як і до тисяч тіл російських солдатів, покинутих на полях України.

На його думку маніпулювання, до якого вдається росія, поширюючи відверту брехню, є виявом неповаги до членів Ради Безпеки й підриває довіру до неї як до інституції.

«Насправді Радбез має розглядати воєнні злочини та злочини проти людяності, які російська федерація вчиняє щодня з 24 лютого 2022 року», - додав постпред.

Він звернувся до представника росії, аби той попросив Москву звільнити викраденого загарбниками мера міста Мелітополя.

Кислиця також зачитав кілька абзаців зі звернення 194 нобелівських лауреатів: «Висловлюємо нашу підтримку українському народові та вільній і незалежній Українській державі, яка зазнає російської агресії, що нагадує сумнозвісний напад нацистської Німеччини на Польщу в 1939 році (з використанням подібних трюків удаваної провокації) і на Радянський Союз у 1941 році… Ми шануємо витримку й силу українського народу».

Як повідомлялося, Росія скликала 11 березня Раду Безпеки ООН для «обговорення військово-біологічної діяльності США на території України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-