Світ має визнати росію державою, що займається ядерним тероризмом – Данілов

Світ має визнати росію державою, що займається ядерним тероризмом – Данілов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що українська влада "спокійно ставиться" до ядерного шантажу з боку керівництва російської федерації.

Про це він сказав під час національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується ядерного шантажу російської федерації, будьте впевнені, ми спокійно до цього ставимося. Вони можуть піти на що завгодно. Вони настільки фахово можуть вигадувати якісь міфи... Уже навіть дійшли до того, що нібито COVID-19 пішов з українських лабораторій", – зазначив Данілов.

У контексті ядерної безпеки, яка наразі під загрозою через захоплення російськими військами Чорнобильської та Запорізької атомних електростанцій, він наголосив, що міжнародна спільнота має визнати росію державою, яка займається ядерним тероризмом.

Секретар РНБО також наголосив на необхідності залучення посиленої допомоги та підтримки з боку інших держав для протистояння російській військовій агресії.

Як повідомлялося, за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російський президент путін віддав наказ щодо підготовки теракту на Чорнобильській АЕС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі 10 березня наполягав на негайному виведенні російських військ з Чорнобильської та Запорізької АЕС для запобігання ядерній катастрофі в Європі.

ЧАЕС була захоплена російськими військами 24 лютого. ЗАЕС перебуває під контролем російської армії з 4 березня.

Російські війська 6 та 10 березня бомбардували дослідницьку ядерну установку - ядерну підкритичну установку «Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, що керується лінійним прискорювачем електронів» (ЯПУ «Джерело нейтронів»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-