Зеленський вважає, що питання членства України в ЄС - фінальний іспит для Європи

Зеленський вважає, що питання членства України в ЄС - фінальний іспит для Європи

Відео
Укрінформ
Питання членства України в Європейському Союзі є фінальним іспитом для Європи, оскільки український народ, держава і армія зробили все для цього.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час відеозвернення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні й завтра в Європі тривають дискусії щодо майбутнього України в ЄС.Я вважаю, що наш народ, наша держава, наша армія вже зробили все, щоб нас хотіли там бачити. Серед рівних. Щоб нас туди запросили. Це – фінальний іспит для Європи", - сказав Зеленський.

Він додав, що серед лідерів держав є ті, хто нас підтримує, а є й ті, хто підтримує тільки себе.

"Але ми бачимо, як до нас ставляться народи всіх країн Європи. І це головне. Бо я точно знаю: якби саме люди вирішували щодо нашого членства в ЄС, вони б точно обрали народ України. Сьогодні, коли я бачу підтримку народів кожної країни на площах столиць Європи, я знаю: український народ уже в Євросоюзі. Ну а політики... Я впевнений, що вони підлаштуються. Бажано швидше", - сказав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Президент Євроради Шарль Мішель 7 березня заявив, що заявка України на вступ до ЄС обговорюватиметься найближчими днями.

9 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав лідерів країн Європейського Союзу дати зелене світло членству України в євроспільноті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-