Прем‘єр: Весь цивілізований світ сприяє наближенню перемоги України у війні з рф

Прем‘єр: Весь цивілізований світ сприяє наближенню перемоги України у війні з рф

Відео
Укрінформ
Увесь цивілізований світ сприяє наближенню перемоги України у війні, яку розпочала російська федерація.

Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль заявив у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"15 днів у Європі йде війна, якої не було з часів Другої світової. Вчора після скидання бомб на дитячу лікарню та пологовий будинок у Маріуполі весь світ укотре пересвідчився, що Росія не просто агресор. Росія — це держава-терорист. Україна переможе в цій війні! Наше головне завдання - зробити так, аби наблизити цю перемогу. У цьому нам допомагає весь цивілізований світ, який зараз згуртувався навколо України. Йдеться не лише про уряди країн, а й про простих людей по всьому світу, і про компанії, які працюють в усьому світі", – сказав глава уряду.

Зокрема, за його словами, палата представників Конгресу США схвалила екстрений пакет допомоги Україні у розмірі 13,6 мільярда доларів. За його словами, ці кошти будуть спрямовані на посилення армії, а також на гуманітарну допомогу та підтримку громадян. Прем’єр-міністр подякував американським друзям України за підтримку.

Крім того, він подякував друзям і країнам-партнерам України з усього світу за ізоляцію російської федерації, зокрема лідерам ЄС за черговий пакет санкцій проти рф, а також компаніям, які залишили російський ринок.

Шмигаль констатував: агресор уже відчув, що світ проти нього, але далі буде тільки гірше.

Як повідомляв Укрінформ, російський президент путін 24 лютого оголосив про масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти країни-агресора.

Президент США Джо Байден 8 березня оголосив про запровадження заборони на імпорт російської нафти та газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-