Кулеба – гендиректору МАГАТЕ: Росія має негайно вивести війська з ЧАЕС та ЗАЕС

Кулеба – гендиректору МАГАТЕ: Росія має негайно вивести війська з ЧАЕС та ЗАЕС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на зустрічі генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі наполягав на негайному виведенні росією своїх військ з Чорнобильської та Запорізької АЕС задля запобігання ядерній катастрофі в Європі.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії повідомив у Твітері.

«Зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гросс в Анталії для обговорення шляхів забезпечення безпеки ядерних об’єктів в Україні в умовах вторгнення Росії. Я наполягаю: Росія має негайно вивести збройні сили з Чорнобильської та Запорізької АЕС, щоб запобігти катастрофі в Європі», - зазначив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі прилетів до турецької Анталії, де сьогодні перебувають глави МЗС України та рф, для обговорення питань забезпечення безпеки ядерних установок України.

ЧАЕС була захоплена російськими військами 24 лютого. ЗАЕС перебуває під контролем російської армії з 4 березня.

Внаслідок дій російських окупантів ЧАЕС повністю знеструмлена. Бойові дії тривають. У зв'язку з цим провести ремонтні роботи та відновити енергоживлення поки що неможливо.

НЕК «Укренерго» очікує на безпечний коридор, щоб відновити електропостачання на Чорнобильській атомній електростанції.

Дані з систем гарантій, встановлених для моніторингу ядерного матеріалу на захоплених окупантами Чорнобильській та Запорізькій атомних електростанціях, перестали надходити до МАГАТЕ.

В Анталії 10 березня відбулася тристороння зустріч міністрів закордонних справ України, Туреччини та росії.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на пресконференції за підсумками зустрічі в Анталії з главами МЗС Туреччини та росії заявив, що Україна відкине будь-які спроби нав’язати модель, яка передбачає визнання в тій чи іншій формі тимчасового управління росіян над українськими ядерними об’єктами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-