НАТО усвідомлює, що країни Альянсу можуть бути наступними цілями Кремля – Чалий

НАТО усвідомлює, що країни Альянсу можуть бути наступними цілями Кремля – Чалий

Укрінформ
Застереження Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга росії щодо атак на канали постачання гуманітарної допомоги Україні свідчить про спробу Альянсу перехопити ініціативу і суттєву зміну в підходах до війни.

Таку думку в інтерв’ю «Радіо НВ» висловив експосол України в США Валерій Чалий, повідомляє Укрінформ.

«Це справді так, і це нарешті спроба перехопити ініціативу, що найважливіше в цій ситуації», - сказав дипломат у відповідь на запитання про суттєву зміну позиції НАТО у підходах до війни росії проти України.

За словами Чалого, це відбувається тому, що наразі вже є усвідомлення, що країни Альянсу можуть бути наступними цілями Кремля, і про це вже заявляють офіційні представники ЄС і НАТО,

У цьому контексті він нагадав про попередження України стосовно того, що для підняття ставок росія може вибрати як ціль одну з країн Альянсу.

«Тому хотілося б, щоб вони (НАТО – ред.) не тільки це усвідомили і робили заяви, але й були готові діяти відповідним чином», - зазначив дипломат.

Як повідомлялося, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 9 березня застеріг Росію, що будь-яка спроба атакувати лінії постачання допомоги Україні вважатиметься нападом на весь Альянс

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-