У Європарламенті закликають ЄС допомогти України дати відсіч агресору

У Європарламенті закликають ЄС допомогти України дати відсіч агресору

Укрінформ
Депутат Європейського парламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс наголошує, що Європейський Союз має зробити все, щоб захистити мирне населення України від російської агресії.

Як передає власний кореспондент Укрінформ, про це він заявив на засіданні Європарламенту у Страсбурзі під час слухань “Роль ЄС у світі, що змінюється, та безпековій ситуації в Європі після російської агресії і вторгнення в Україну”.

Ауштрявічюс зазначив, що план путіна неухильно розширювати його агресивний «руський мир» перетворився на жорстоку війну проти України, і що ця людська трагедія стала лакмусовим папірцем для ЄС і Заходу в цілому.

“Давайте визнаємо, що Україна є бажаним кандидатом для нашої родини, давайте допоможемо дати відсіч агресору та надамо всю необхідну підтримку”, - закликав євродепутат.

Він також закликав убезпечити небо для українських жінок, дітей та літніх людей.

“Ми не маємо права допустити повторення Сребрениці. Ми повинні зробити все можливе, щоб українське небо знов стало мирно-блакитним і зробити евакуацію мирного населення безпечною”, - наголосив Ауштрявічюс.

Він також закликав створити цивільні сили ЄС, "які змогли б забезпечити безпечну евакуацію в найкоротші терміни".

Євродепутат підкреслив, що реакція ЄС на агресію проти України має базуватися на принципі: колективна перемога чи колективна невдача. “Хай живе європейська Україна”, - проголосив депутат Європарламенту.

Як повідомлялося, Сребрениця — містечко на сході Боснії і Герцеговини, де стався один із наймасштабніших воєнних злочинів у сучасній європейській історії, скоєний у ході Боснійської війни 13-22 липня 1995 року. Він полягав у масовому вбивстві боснійськими сербами боснійських мусульман. Завершені розгляди в міжнародних судах довели, що різанина в Сребрениці не була спонтанним явищем, а була наперед спланована і методично втілена. Різанину в Сребрениці було визнано геноцидом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-