Рішення про передачу винищувачів Україні має приймати НАТО – Моравецький

Рішення про передачу винищувачів Україні має приймати НАТО – Моравецький

Укрінформ
Рішення щодо передачі польських винищувачів Україні для захисту свого неба від російської авіації має прийматися в рамках НАТО.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час спільної з канцлером Австрії пресконференції у Відні.

"Це рішення щодо передачі винищувачів має бути рішенням усього НАТО. І тому ухвалення цього рішення в руках американців, у руках НАТО", - заявив Моравецький, коментуючи відповідне питання.

За словами польського прем’єра, це дуже серйозне рішення, потрібно враховувати усі можливі драматичні наслідки.

Водночас Моравецький вказав на продовження постачання Україні оборонної зброї та захисного оснащення - шоломів та бронежилетів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України Володимир Зеленський закликав Захід не затягувати розв'язання питання передання Польщею бойових літаків і не перекладати відповідальність один на одного.

Він вказав на те, що Україна з першого дня російського вторгнення повторює партнерам: якщо ви не закриєте небо, ви будете також відповідальні за катастрофу.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-