Кулеба про зустріч із Лавровим: Якщо він прилетить в Анталію, то і я полечу

Кулеба про зустріч із Лавровим: Якщо він прилетить в Анталію, то і я полечу

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба полетить на Анатолійський дипломатичний форум для зустрічі з главою російського МЗС Сергієм Лавровим, якщо той туди прибуде.

Про це глава української дипломатії заявив під час включення у Фейсбуці, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі планується на 10-те число. Подивимося. Якщо він (Лавров - ред.) прилетить в Анталію, я теж полечу. Сядемо, поговоримо», - сказав Кулеба.

Крім того, під час телемарафону в понеділок увечері він розповів, якими будуть його перші слова до Лаврова: «Я йому скажу: «Пане Лавров, я вважаю, що цю зустріч я проводжу зі співучасником, співорганізатором злочину агресії проти України. Водночас на цих переговорах ви можете зупини або принаймні зробити спробу зупинити цей злочин, тому давайте серйозно поговоримо».

Міністр додав, що якщо глава російського МЗС готовий до серйозної розмови, то вони поговорять як дипломат з дипломатом, однак якщо Лавров почне повторювати абсурдну пропаганду, то від Кулеби «почує сувору правду, на яку заслуговує».

Глава МЗС підкреслив, що готовий говорити будь з ким заради того, щоб в Україні встановився мир.

Він також заявив про прагнення розмови Президентом України з путіним, про що скаже російському колезі.

«Наш Президент не боїться нічого, в тому числі не боїться прямої зустрічі з путіним. Якщо путін теж не боїться, хай приходить на зустріч, хай сядуть та й поговорять», - сказав Кулеба.

Як повідомлялося, раніше речник МЗС України заявив, що МЗС опрацьовує можливість тристоронної зустрічі в Анталії глав МЗС Туреччини, України та росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-