Зеленський: Той, хто повторював «один народ», не розраховував на таку потужну реакцію українців

Зеленський: Той, хто повторював «один народ», не розраховував на таку потужну реакцію українців

Укрінформ
Український народ не відступає у війні з росією, а той, хто повторював "Мы - один народ", точно не розраховував на таку потужну реакцію українців.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не відступаємо, коли окупанти відкривають вогонь і намагаються всіх розігнати. Ви не відступаєте, ми не відступаємо! А той, хто повторював "Мы - один народ", точно не розраховував на таку потужну реакцію", - сказав Глава держави.

Він відзначив, що у нинішній боротьбі особливо вражає національний рух і потужний вияв українськості на півдні нашої держави, якого ніколи ще не бачили.

"На півдні нашої держави розгорнувся такий національний рух, такий потужний прояв українськості, який там на вулицях і на площах ми ніколи ще не бачили, і який для Росії як страшний сон", - наголосив Президент.

За його словами, росіяни забули, що українці не бояться автозаків, танків, не бояться кулеметів, адже на нашому боці зараз головне - правда. І таку мужність проявили усі українські міста: Маріуполь і Харків, Чернігів і Суми, Одеса і Київ, Миколаїв, Житомир і Коростень, Овруч і багато інших міст.

"Ми знаємо, що ненависть, яку ворог приніс з обстрілами і бомбами у наші прекрасні міста, не залишиться там. Не залишиться жодного сліду від неї. Ненависть - це не про нас. Тому від ворога не буде жодного сліду", - зауважив Зеленський.

Він також наголосив, що Україна усе відбудує і зробить свої міста, які окупант зруйнував, кращими, ніж будь-яке місто в Росії.

Президент також висловив вдячність за стійкість захисникам Енергодару і Чорнобиля. "Варвари просто не розуміють, що вони хочуть захопити, що вони хочуть контролювати. Ваша сумлінна робота на критичних об'єктах - це справжній подвиг, і ми його бачимо. Ми за нього щиро вдячні", - наголосив глава держави.

Президент також висловив вдячність українській армії, яка мужньо тримає позиції. "Молодці! Наносить противнику надзвичайно болісних втрат, захищає, контратакує, якщо треба може помститись. За кожне зло, за кожну бомбу і ракету, за кожен зруйнований цивільний об'єкт", - підкреслив він.

Президент рф путін 24 лютого розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Триває дванадцята доба боротьби з агресором.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-