Зеленського нагородили найвищою державною відзнакою Чехії

Зеленського нагородили найвищою державною відзнакою Чехії

Укрінформ
Президента України Володимира Зеленського нагородили найвищою державною нагородою Чеської Республіки - орденом Білого Лева.

Про це оголосив президент Чехії Мілош Земан під час урочистої церемонії в понеділок у Празькому Граді, передає кореспондент Укрінформу.

«Український Президент проявив мужність, хоробрість, і хоча Сполучені Штати запропонували його евакуювати, він залишився в столиці країни, звідки контролює її оборону», – сказав Земан.

Понад 600 людей були присутні на церемонії нагородження різних діячів державними відзнаками за 2020 і 2021 роки, їм було запропоновано зробити пожертви на підтримку українських біженців.

Через російську агресію в Україні у Празькому Граді вивішено український прапор і пролунав гімн України.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

До речі, деякі гості на церемонію не пішли через незгоду з бувалими поглядами Земана на путіна. Втім, після початку війни Земан висловився дуже жорстко на адресу російського президента.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-