Рада безпеки ООН у понеділок обговорить гуманітарну ситуацію в Україні

Рада безпеки ООН у понеділок обговорить гуманітарну ситуацію в Україні

Укрінформ
Рада безпеки ООН у понеділок збереться для обговорення гуманітарної ситуації в Україні, повідомили Укрінформу в Постійному представництві України при ООН.

Засідання Радбезу розпочнеться о 15:00 за східноамериканським часом (22:00 за Києвом).

За даними Агентства ООН у справах біженців, на сьогодні понад 1,7 млн українців, рятуючись від російських бомбувань і обстрілів, виїхали за межі України через західний кодон.

Гуманітарну допомогу від ООН, яка прибуває в Україну, не можуть доставити в східні міста, які найбільше постраждали від російського вторгнення.

Жодної резолюції щодо війни рф проти України Радбез ухвалити не може, оскільки росія, яка зайняла місце постійного члена РБ ООН після розпаду СРСР, блокує всі рішення, користуючись правом вето.

Як повідомлялося, 24 лютого росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, житлові будинки українців.

2 березня Генасамблея ООН ухвалила резолюцію «Агресія проти України», яка засуджує вторгнення Росії в Україну й вимагає від РФ негайно вивести війська з української території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-