Міжнародний суд ООН має невідкладно наказати Росії припинити війну в Україні – МЗС

Міжнародний суд ООН має невідкладно наказати Росії припинити війну в Україні – МЗС

Укрінформ
Україна закликає Міжнародний суд ООН невідкладно призначити запобіжні заходи і наказати Російській Федераціі негайно припинити військові дії на території нашої країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомило у Фейсбуці Міністерство закордонних справ.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що сьогодні у Міжнародному суді ООН розпочинаються слухання за позовом України проти Росії у справі щодо звинувачень у геноциді.

“Делегація України звертається до Міжнародного суду ООН з проханням призначити наступні запобіжні заходи у справі з метою припинення кровопролиття: Російська Федерація має негайно зупинити розпочаті 24 лютого військові дії на території України і невідкладно забезпечити, щоб будь-які військові та інші збройні підрозділи під її контролем чи впливом припинили участь у військових діях”, - повідомили у МЗС.

Як зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, українська дипломатія відстоює не лише свою свободу та незалежність, але і весь міжнародний правопорядок.

“Міжнародний суд ООН має стати на бік України та невідкладно призначити запобіжні заходи: наказати Російській Федерації негайно припинити бойові дії», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-