Кулеба звернувся до країн Євросоюзу та G7 з переліком очікуваних санкцій проти Росії

Кулеба звернувся до країн Євросоюзу та G7 з переліком очікуваних санкцій проти Росії

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відправив листи до глав МЗС країн Європейського Союзу, «Групи семи» та високого представника ЄС з питань зовнішньої політики Жозепа Борреля з конкретним переліком санкцій проти Росії, яких очікує Україна.

Про це він заявив в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні я підписав листи на всіх міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу, країн «Сімки» і високого представника ЄС з питань зовнішньої політики з конкретним переліком тих санкцій, на які очікує Україна і які потрібні для того, щоб остаточно затиснути в лещатах російську економіку і припинити війну в Україні», - наголосив Кулеба.

Глава МЗС також зауважив, що Київ докладає всіх зусиль, щоб саме наступного тижня був ухвалений четвертий пакет санкцій проти Росії.

Міністр додав, що зовнішньополітичне відомство працюватиме з кожною країною для того, щоб нові санкції були застосовані.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-