Україна очікує від ЄС і G7 нових санкцій проти Росії вже наступного тижня – Кулеба

Україна очікує від ЄС і G7 нових санкцій проти Росії вже наступного тижня – Кулеба

Укрінформ
Україна очікує від Європейського Союзу і країн «Групи семи» запровадження нового пакета болісних санкцій проти Росії вже наступного тижня.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступного тижня український народ очікує від Європейського Союзу та країн «Сімки» нового раунду болісних санкцій проти Росії… Ми вдячні за ті санкції, які застосовані, вони є дійсно безпрецедентними і вже завдали величезної шкоди російській економіці і російським елітам, але війна продовжується, а значить, станом на зараз ці санкції є напівзаходами», - сказав Кулеба.

За його словами, якщо Захід залишиться на нинішньому рівні застосування санкцій, то через половинчасті заходи будуть продовжувати страждати і гинути українські громадяни і руйнуватися українські міста.

«Санкційний тиск має бути продовжений, наступного тижня мають бути ухвалені нові санкції. Ми будемо тиснути і цього вимагати», - акцентував очільник МЗС.

Раніше глава української дипломатії заявляв, що нові санкції мають стосуватися закупівлі російської нафти, можливості Росії продавати золото, закриття всіх європейських портів для російських суден і відключення «Сбербанку Росії» від SWIFT.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-