МЗС назве країни і компанії, які продовжують бізнес з Росією – Кулеба

МЗС назве країни і компанії, які продовжують бізнес з Росією – Кулеба

Укрінформ
Міністерство закордонних справ протягом дня називатиме країни і компанії, які на словах підтримують Україну у війні з Росією, але продовжують бізнес з агресором.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії відзначив, що антипутінська коаліція продовжує санкційний тиск на Росію. Водночас він констатував, що серед держав та міжнародних компаній є такі, які намагаються «всидіти на двох стільцях одночасно» і з одного боку підтримувати Україну, а з другого – продовжувати робити бізнес з Росією або допомагати їй у той чи інший спосіб обходити санкції.

«Все це відбувається ціною нашої крові і наших страждань, і ми сьогодні протягом дня публічно будемо виходити з назвами конкретних компаній і розповідати, що вони роблять, і яким чином за наш рахунок все ще намагаються заробляти гроші з Росією. Ви побачите в цьому списку деякі країни і компанії, які вас здивують, але, на жаль, такою є сувора правда», - сказав Кулеба.

Він додав, що Україна не в тій ситуації, щоб мовчати і допомагати певним урядам та компаніям приховувати свою бізнес-активність з Росією.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-