В'ятрович пропонує змінити регламент ВР, щоб депутати могли збиратись у будь-якому приміщенні

В'ятрович пропонує змінити регламент ВР, щоб депутати могли збиратись у будь-якому приміщенні

Укрінформ
Народний депутат із фракції “Європейська Солідарність” Володимир В’ятрович пропонує внести зміни до регламенту Верховної Ради, щоб депутати могли збиратись в іншому місці, але не дистанційно.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці.

"Так, загроза знищення приміщення Верховної Ради звичайно існує, але парламент – це не стіни, а люди. Тому потрібні зміни до регламенту, які дозволять парламенту в разі потреби збиратися в будь-якому іншому приміщенні. Але – збиратися реально, а не віртуально. Щоб разом, як сказано в нашій присязі, «усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України»", - зазначив В'ятрович.

Він зауважив, що зараз уже понад 100 депутатів від "Слуги народу" і деякі депутати ОПЗЖ та групи «За майбутнє» підписали законопроєкт про так звані дистанційні засідання парламенту. Цей законопроєкт передбачає, що за неможливості скликати засідання в приміщенні ВР голова парламенту проводить його в будь-якому приміщенні, а депутати беруть участь дистанційно – по відеозв’язку або через спеціальну електронну систему. І так само дистанційно голосують.

У зв'язку з цим В'ятрович виступив абсолютно категорично проти прийняття подібного закону.

"На моє переконання, ніяких дистанційних засідань парламенту бути не може, а в умовах війни – особливо. Такі засідання створюють безліч загроз. Адже ніхто не може гарантувати, що депутат на віддаленому зв’язку не перебуває під впливом ворога, або що цей зв’язок не буде в будь-який момент порушений, або що результати голосування не будуть спотворені. Лише уявіть, шо можна наголосувати в таких умовах", - наголосив В'ятрович.

Крім цього, зазначив депутат, перехід парламенту у віртуальний режим – чудовий подарунок російській пропаганді, яка розповідатиме українцям і всьому світу, що "депутати повтікали і голосують з-за кордону". "Не можна цього допустити і немає в цьому жодної потреби", - підкреслив В'ятрович.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Володимир В’ятрович, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-